Verhaal van Wim - Zoo werkt 't, beleef je nieuwe functie

Het verhaal van Wim Nijland

Verkeersschool Nijland

Dat werkt gewoon prima!

Als mede-eigenaar van Verkeersschool Nijland, een bedrijf met bijna 60 jaar geschiedenis, is Wim Nijland altijd op zoek naar manieren om hun diensten te verbeteren en nieuwe kansen te benutten. Verkeersschool Nijland is sinds 1977 actief in de rijschoolbranche en hebben Wim en zijn vrouw in 1988 overgenomen. Momenteel hebben ze een team van 26-27 instructeurs en bieden ze diverse rijopleidingen aan, variërend van autorijbewijzen tot rijbewijzen voor logistieke doeleinden.

“Toen Ilona en Dennis van Zoo Werkt ‘t ons benaderden, twijfelde ik geen moment om deel te nemen aan het festival. Het festival bood ons niet alleen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om bestaande relaties te versterken met het UWV en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. En geloof me, dat werkte gewoon prima!” Aldus Wim Nijland.

Aan de slag

Als je beroepschauffeur op een vrachtauto en/of bus wilt worden, moet je de zogeheten code 95 (basiskwalificatie) halen. Op het festival kwamen Wim en zijn collega’s in contact met bezoekers. Ze vertelden over wat de verkeersschool allemaal te bieden heeft. Dat resulteerde in toename van deelnemers voor al hun verschillende opleidingen, waaronder de opleiding basiskwalificatie.

Door deelname als standhouder aan het festival heeft de verkeersschool de volgende stappen gezet op de ontwikkeling van hun koeriersprogramma. Een programma wat in de kinderschoenen stond en heeft de samenwerking met het UWV ervoor gezorgd dat we programma completer konden maken.

“Inmiddels hebben een aantal deelnemers van het koeriersprogramma al een diploma behaald. Met dit contract konden ze via de UWV aan de slag bij een bedrijf in de regio. Sterker nog, sommige deelnemers hebben een vast contract gekregen bij het bedrijf.”

Samen sterker in de regio

Door kansen te blijven zien en actief deel te nemen aan initiatieven zoals Zoo Werkt ‘t, kunnen we niet alleen ons bedrijf laten groeien. Het is van groot belang dat bedrijven niet alleen buiten de gemeente zoeken naar opleidingscentra, maar ook de waarde zien van lokale samenwerkingen.

“Vaak wordt er te veel buiten de gemeente gekeken, terwijl er dichtbij zoveel moois te vinden is. Door krachten te bundelen en kennis te delen, kunnen we collectief bijdragen aan de groei en bloei van onze lokale economie en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Samen staan we sterker, en door samen te werken kunnen we meer bereiken dan wanneer we alleen opereren.”

Wil jij meer weten over het bedrijf van Wim en zijn vrouw? Neem gerust eens een kijkje op hun website! www.verkeersschoolnijland.nl 

Heb je interesse om op een volgende editie van het Zoo Werkt ‘t Festival te staan?

Meld je dan aan bij Ilona en Dennis via de mail!

Of vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

    Verstuur