Verhaal van Miriam - Zoo werkt 't, beleef je nieuwe functie

Het verhaal van Miriam de Munnik

Wildlands

Meer dan een Zoo

Miriam de Munnik werkt op de HR afdeling bij dierenpark Wildlands in Emmen. Zij stond vol enthousiasme en passie als standhouder namens Wildlands op het Zoo Werkt ‘t Festival. Het doel van Wildlands op het festival was duidelijk: mensen laten zien wat Wildlands nog meer te bieden heeft dan een leuk dagje weg, en tegelijkertijd potentiële werknemers aantrekken. Volgens Miriam  verliep het contact met Ilona Slomp van het festival erg soepel. “Deze nauwe samenwerking zorgde ervoor dat Wildlands een prominente plek kreeg op het festivalterrein.”

Zoo, wat een mogelijkheden!

Het festival bracht Miriam en daarmee Wildlands een dag vol mogelijkheden en ontmoetingen met vele geïnteresseerden die nieuwsgierig waren naar wat Wildlands te bieden heeft als werkgever. Het was meer dan alleen een dierentuin presenteren; het was een kans om te laten zien wat voor diverse functies er binnen het park beschikbaar waren.

Wildlands kijkt met een goed gevoel terug op de deelname aan het festival. “Alles klopte: de stand was prachtig, het team liep vanaf het eerste moment soepel en de organisatie was tot in de puntjes geregeld. Het publiek was divers en de interactieve elementen bij de stand gaven een goed inzicht in wat Wildlands als werkgever te bieden had,” concludeerde Miriam.

Zoo! Wat een resultaat!

En deelname leverde ook nog wat op. Na afloop van het festival ontving Miriams afdeling maar liefst 39 c.v.’s van geïnteresseerden. Dit resultaat overtrof hun verwachtingen en zette mooie stappen in het wervingsproces van Wildlands. Het festival bood hen niet alleen extra animo voor nieuwe werknemers, maar ook de kans om het wervingsproces anders aan te pakken en buiten de gebaande paden te denken.

De perfecte gelegenheid voor organisaties

Miriams tip aan andere organisaties was dan ook om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op dergelijke evenementen. Zeker als je in contact wilt komen bij de doelgroep jongeren.

“Het biedt een unieke kans om een kijkje in onze keuken te geven en potentiële werknemers te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn. Vooral in een tijd van een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om jongeren te informeren over hun keuzes en mogelijkheden, en daarvoor was het Zoo Werkt ‘t Festival de perfecte gelegenheid. Je hebt de gelegenheid op zo’n festival om echt met ze in gesprek te gaan, de drempel is veel lager.”

Wil jij meer weten over Wildlands en wat voor vacatures er beschikbaar zijn?

Neem gerust contact op met Miriam!

Heb je interesse om op een volgende editie van het Zoo Werkt ‘t Festival te staan?

Meld je dan aan bij Ilona en Dennis via de mail!

Of vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

    Verstuur