Verhaal van Maarten - Zoo werkt 't, beleef je nieuwe functie

Het verhaal van Maarten de Jong

Zorggroep Tangenborgh

Het bruisende Zoo Werkt ’t Festival trok niet alleen bezoekers met zijn kleurrijke stands en levendige sfeer, maar bood ook een unieke kans voor bedrijven om zich te presenteren aan potentiële werknemers en studenten. Eén van de opvallende deelnemers was Tangenborgh, vertegenwoordigd door Maarten de Jong, een gedreven recruiter met passie voor zijn vak.

Zoo werkt Tangenborgh
Maarten de Jong, al bijna drie jaar werkzaam bij Tangenborgh, een toonaangevende zorginstelling gericht op ouderenzorg, deelde enthousiast zijn ervaringen van het festival. Hij en zijn team waren vastbesloten om niet alleen informatie te verstrekken, maar ook om de zorg tot leven te brengen voor bezoekers. Met een breed scala aan medewerkers variërend van helpende tot verpleegkundigen en skill-up trainers, stond Tangenborgh klaar om vragen te beantwoorden en een dieper inzicht te geven in hun organisatie en de mogelijkheden die het bood voor toekomstige werknemers.

De essentie van zorg
Het contact met Zoo Werkt ’t Festival kwam tot stand via het UWV, waarna Maarten en zijn collega’s al snel betrokken raakten bij de planning en voorbereiding. De uitdaging lag niet alleen bij het informeren van bezoekers, maar ook in het creëren van een ervaring die de essentie van werken in de zorg overbracht. Door een interactieve stand te creëren, compleet met geluiden die typerend zijn voor een verzorgingshuis, slaagde Tangenborgh erin om de bezoekers een voorproefje te geven van het werkleven in de zorg.

Het doel was duidelijk
Voor Maarten en zijn collega’s was het doel van hun aanwezigheid op het festival erg duidelijk: informeren, inspireren en richting geven aan de degenen  die nog zoekende waren in hun carrière. Vooral voor scholieren en studenten bleek het festival een waardevolle gelegenheid om kennis te maken met verschillende branches en om een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten in de zorgsector. Maarten benadrukte het belang van dergelijke initiatieven in het creëren van duidelijkheid en het bieden van een richting aan degenen die voor belangrijke carrièrekeuzes staan.

Een dubbel succes
Het succes van Tangenborgh op het festival is tweedelig. Niet alleen werd een sterke teamgeest en samenwerking binnen het team benadrukt, maar er werden ook waardevolle gesprekken gevoerd met potentiële werknemers. Het grote aantal bezoekers bij hun stand getuigde van sterke interesse in de zorgsector en in Tangenborgh als potentiële werkgever.

Enthousiasmeren kan je leren
Maarten zijn boodschap voor andere organisaties is duidelijk: grijp dergelijke kansen aan om potentiële werknemers te enthousiasmeren en hen kennis te laten maken met jouw organisatie of branche. Door actief deel te nemen aan evenementen zoals het Zoo Werkt ’t Festival, kunnen bedrijven niet alleen hun naamsbekendheid vergroten, maar ook een positieve indruk achterlaten bij potentiële werknemers en bijdragen aan het vormgeven van de toekomst in de arbeidsmarkt.

Heb je interesse om op een volgende editie van het Zoo Werkt ‘t Festival te staan?

Meld je dan aan bij Ilona en Dennis via de mail!

Of vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

    Verstuur