Verhaal van Harry - Zoo werkt 't, beleef je nieuwe functie

Het verhaal van Harry Borgman

VolkerWessels

Samen bouwen aan de toekomst van techniek

“Evenementen zoals Zoo Werkt ‘t Festival bieden ons de mogelijkheid om onze missie voort te zetten door nieuwe leerlingen aan te trekken en hen kennis te laten maken met de uitdagende en dynamische wereld van de techniek.”  | Harry Borgman van de VolkerWessels Vakschool.

Bij VolkerWessels zeggen ze met trots: wie bouwt, geeft vorm aan de toekomst. Dat toekomstige generaties gezond en gelukkig moeten kunnen wonen, leven en werken.

Harry Borgman werkt als coördinator leerlingbegeleider en hij speelt een cruciale rol in het opleiden van de volgende generatie medewerkers. Harry begeleidt de leerlingen op de werklocaties en fungeert als de ogen en oren van het veld. Vanuit VolkerWessels bieden ze een BBL-traject van 2 jaar aan, maar kunnen dit verkorten naar een jaar, afhankelijk van de individuele situatie van de leerlingen. VolkerWessels is geen wervingsinstelling, maar ze willen wel graag kansen bieden aan talentvolle jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van de regio. Door jonge talenten te begeleiden en te inspireren, draagt Harry bij aan de toekomst van de technieksector.

De inspiratie

De connectie met Zoo Werkt ‘t ontstond eigenlijk vrij natuurlijk. Als bemiddelaar bij de werkmaatschappijen kwam Harry al snel in aanraking met diverse initiatieven op het gebied van werk en educatie, waaronder het UWV en Zoo Werkt ‘t.

Het festival was een platform waar werkgevers, werkzoekenden en onderwijsinstellingen samenkomen om kennis te maken, te netwerken en mogelijkheden te verkennen. Voor Harry was dit een waardevolle gelegenheid om hun bedrijf/Vakschool te presenteren aan potentiële werknemers, stagiairs en leerlingen.

Een mooie kans

“Ik raakte geïnteresseerd in het festival omdat het een uitstekende gelegenheid bood om te netwerken.”  Het festival bood Harry en zijn collega’s een podium met ongedwongen sfeer.

Door deel te nemen aan het Zoo Werkt ‘t Festival konden ze niet alleen onze vacatures onder de aandacht brengen, maar ook carrièremogelijkheden en baangaranties in techniek belichten. Het resultaat was dat ze een aanzienlijk aantal enthousiaste leerlingen hebben weten te werven, die door Harry en zijn collega’s vertrouwen hebben gekregen om een baan te zoeken in de techniek.

Actieve deelname

“Wat ik andere instellingen, bedrijven en organisaties zou willen meegeven, is dat het belangrijk is om actief deel te nemen aan dergelijke evenementen. Het is geen dagje uit, maar een kans om laten zien wat voor moois er allemaal wel niet is in de regio. Door het enthousiasmeren van jongeren over ons vakgebied en het bieden van concrete kansen, kunnen we de toekomst van de techniek veiligstellen.” Harry kijkt terug op een fantastische dag! Hij is vastbesloten om een volgende keer ook deel te nemen aan het festival. Jij ook?

Wil jij meer weten over VolkerWessels of wat Harry voor je kan betekenen in jouw regio? Neem gerust contact met hem op! hborgman@volkerwessels.com

Heb je interesse om op een volgende editie van het Zoo Werkt ‘t Festival te staan?

Meld je dan aan bij Ilona en Dennis via de mail!

Of vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

    Verstuur