Tips voor solliciteren - Zoo werkt 't

Tips voor solliciteren

Geplaatst op

Wanneer je binnenkort een sollicitatiegesprek hebt. Hebben wij bij Zoo Werkt ’t een aantal handige tips op een rijtje gezet om jou voor te breiden op je gesprek. Wanneer je deze tips gebruikt ga jij zeker goed voorbereid naar je sollicitatiegesprek! Ben jij benieuwd wat welke tips wij voor jou hebben? Lees dan snel verder.

De voorbereiding

 

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Wanneer jij namelijk goed voorbereidt op pad gaat kun jij ontspannen het gesprek in gaan. Maak gebruik van deze handige tips en kom goed voor de dag. Ook weet je straks hoe jij moet reageren en welke outfit je aan moet. Neem deze tips mee en zorg voor een sterke eerste indruk.

Onze tips

We beginnen eerst met een aantal dingen die je niet moet doen:

 

1. Eerste indruk

De eerste indruk is belangrijk. Zorg voor een goede eerste indruk, begroet je interviewers met een glimlach en geef ze een goede hand. Probeer een positieve indruk achter te laten zodat je het gesprek op de juiste manier start.

 

2. Goede voorbereiding

Wees goed voorbereid. Lees nog een keer de vacature door zodat je weet waar ze naar op zoek zijn. Doe voorafgaand aan het gesprek goed onderzoek naar het bedrijf. Zorg dat je een helder beeld krijgt van het bedrijf en haar visie.

 

3. Lichaamshouding

Zorg voor een open lichaamshouding. 80% van je communicatie hangt af van je lichaamshouding. Probeer daarom ook niet je armen over elkaar te houden en leun niet te ver naar voren of naar achter.

 

4. Waarom kiezen voor jou?

Waarom ben jij de beste kandidaat? De meeste vacatures vragen om kwaliteiten die gezocht worden. Het is aan jou om voorbeelden te laten zien die deze vaardigheden te vertalen. Bereid je daarom goed voor en weet wat je wilt vertellen over jezelf.

 

5. Sollicitatievragen

Bereid je voor op standaard sollicitatievragen. Vaak stellen interviewers een aantal standaard sollicitatievragen. Bereidt hier alvast een antwoord op zodat je weet wat je kunt antwoorden.

Hoe nu verder?

Nadat je gesprek is geweest moet je wachten op antwoord. Het is daarom van belang dat je ten alle tijden bereikbaar bent. Zorg dat je goed je telefoon in de gaten houdt. Wanneer je bent aangenomen of uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek? Gefeliciteerd! Wanneer je niet door de selectie komt, wees dan niet teleurgesteld! Door onze tips heb je er alles aan gedaan om je sollicitatie zo goed mogelijk te laten verlopen.