Tips voor een ijzersterk CV - Zoo werkt 't

Tips voor een ijzersterk CV

Hoe zorg je ervoor dat jouw CV opvalt?

Geplaatst op

Heb jij je droombaan voorbij zien komen? Dan is het hebben van een goed CV waarmee jij je onderscheid van de andere kandidaten echt belangrijk! Op wat voor manier zorg jij ervoor dat de werkgever waar jij solliciteert jouw CV uit de stapel trekt. Wij van Zoo Werkt ’t hebben een aantal tips hieronder beschreven waarmee jij jouw CV laat uitblinken tussen de rest. Neem deze tips mee voor een ijzersterk CV. Lees hieronder meer, zit je na het lezen nog met vragen over het opstellen van een CV? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Tip 1: Hou het kort maar krachtig

Zorg dat er niet te veel onnodige informatie in jouw cv komt te staan, ook informatie die irrelevant is voor toekomstige werkgevers is niet nodig om te verwerken in je cv. Een cv is een samenvatting van jou carrière en bestaat vooral uit feiten. Probeer je cv niet langer te maken dan één á twee pagina’s. Hierin kun jij genoeg relevante werkervaringen delen met je werkgever.

 

Tip 2: Voeg een foto van jezelf toe

Voeg een foto toe van jezelf. Zorg ervoor dat het een professionele foto is waarop je gezicht goed te zien is. Op je cv kun je de vakantiefoto’s achterwege laten. Denk meer aan het gebruiken van een pasfoto.

 

Tip 3: Zorg voor duidelijkheid en overzicht

Zorg dat je gebruik maakt van verschillende soorten kopjes. Op deze manier zorg jij ervoor dat de verschillende onderwerpen duidelijk te onderscheiden zijn. Voor wat extra duidelijkheid en overzicht maak je de koppen dikgedrukt. Op deze manier weet de lezer van jouw cv over welk onderwerp het gaat.

 

Tip 4: Omschrijf jezelf kort en krachtig

Net als bij tip 1 is het belangrijk dat jij jezelf kort en krachtig omschrijft in jouw cv. Beschrijf je sterke punten kort en bondig en plaats deze bovenaan in je cv. Zorg dat de eisen die terugkomen in de vacatures goed terugkomen in jouw beschrijving. Houdt het bij jezelf en schrijf het daarom ook in je eigen woorden.

 

Tip 5: Extra spellingscontrole

Veel werkgevers laten jouw sollicitatie en cv links liggen wanneer er te veel taal en typfouten in terug te vinden zijn. Een typfout kan ervoor zorgen dat een werkgever gaat denken dat jij de sollicitatie niet serieus neemt. Maak daarom gebruik van spellingscontroles van het programma dat jij gebruikt om je teksten te schrijven. Laat als laatst andere mensen jouw cv doornemen en controleren. Hiermee ontdek je fouten die de spellingscontrole niet ziet.

Start met solliciteren

Wanneer je deze vijf tips meeneemt in het schrijven van jouw cv, weet je dat hij sterk in elkaar zit. Met een ijzersterk cv maak jij meer kans op die leuke functie waar jij op solliciteert omdat jij ertussen uit springt. Heb jij na het lezen van deze blog nog steeds twijfels of vragen voor het opstellen van een ijzersterk cv? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ga samen met een professional van Zoo Werkt ’t aan de slag met het neerzetten van een cv.

Neem contact met ons op