Succesverhaal Ben - Zoo werkt 't

Succesverhaal Ben

Geplaatst op

Openstaande vacatures

 

Iedereen heeft het erover, ik zoek personeel, maar er is niemand beschikbaar. Deels klopt dit, voor de ene branche nog meer dan voor de ander. Er is nog zoveel arbeidspotentie onbenut. Dit komt onder andere door het feit dat klanten denken en weten wat goed voor ze zouden zijn of doordat werkgevers nog steeds vasthouden aan bepaalde eisen met betrekking tot een vacature. Hopend  dat de ideale kandidaat zomaar komt binnen wandelen. Echter is dit niet meer het geval.

De samenwerking

 

In Drenthe werken wij (WSP) al een tijdje samen met SMZ en die samenwerking is door de huidige arbeidsmarkt alleen maar meer en beter geworden. Klanten vanuit SMZ worden uitgenodigd voor onze fysieke en virtuele banenbeurzen en kunnen zelf beslissen of zij hieraan toe zijn of niet. Dit heeft er toe geleid dat een moeilijk vervulbare vacature nu is ingevuld door Ben. Hieronder lees je hoe dit is gegaan.

Succesverhaal van Ben

 

Ben zag op 12 mei de vacature, Technische Hulpdesk Medewerker, op de Virtuele Banenbeurs van Zoo Werkt ‘t. Deze vacature stond gepresenteerd bij de online stand van Intergas Coevorden.

Ben heeft hierover nagedacht en uiteindelijk is zijn interesse, via zijn contactpersoon van SMZ, bij het WSP terecht gekomen. Ben was Buitendienst Monteur, maar kon door bepaalde belemmeringen het vak niet meer beoefenen. In een kennismakingsgesprek met de nieuwe HR van Intergas is naar voren gekomen dat zij open staan voor een bemiddeling vanuit de doelgroep en op basis daarvan is Ben voorgesteld aan Intergas.

Ben is op 7 juni op gesprek geweest bij Intergas in Coevorden. Na dit gesprek waren beide partijen erg positief. Hierop heeft Intergas besloten om per 4 juli een proefplaatsing voor Ben in te zetten. Op deze manier kan Ben bekijken of het binnenwerken op kantoor wat voor hem is. Wanneer deze proefplaatsing beide partijen bevalt kan Ben aan de slag bij zijn nieuwe functie binnen Intergas Coevorden.

Meer verhalen lezen?

 

Wil je nu nog meer inspirerende verhalen lezen? Lees het dan op onze ervaringsverhalen.