Tips bij het solliciteren - Zoo werkt 't

Tips bij het solliciteren

Hoe zorg je ervoor dat jij voorbereidt je sollicitatie ingaat.

Geplaatst op

Ben jij uitgenodigd op sollicitatiegesprek? Top! Dan krijg jij dus de kans om jezelf te presenteren bij een bedrijf waar jij graag wilt werken. Neem deze sollicitatietips mee bij het solliciteren ga voorbereid op pad! Ook maak je kennis met je toekomstige werkgever. In dit gesprek heb jij dus de tijd om te laten zien dat jij de juiste kandidaat bent voor de functie. Een goede voorbereiding helpt daar goed bij! Bij Zoo Werkt ’t helpen wij jou op weg met deze tips. Zo ga jij straks voorbereid het gesprek in ben jij er helemaal klaar voor! Lees hieronder snel onze tips.

Verdiep je in het bedrijf

Je hebt je vast al enigszins verdiept in het bedrijf voordat jij je sollicitatiebrief op de mail hebt gezet, maar toch is het handig om je nog wat verder te verdiepen in het bedrijf waar jij op gesprek mag komen. Bekijk hun website, Social mediakanalen etc. Wanneer je van tevoren weet met wie je in gesprek gaat is het zelfs mogelijk om hem of haar vooraf op te zoeken via LinkedIn. Dit alles zorgt ervoor dat jij een beter beeld hebt van het bedrijf, de werksfeer en de personen die er werken. Ook kan het op deze manier makkelijker zijn om vragen te beantwoorden.

 

Verdiep je goed in de vacature

Wanneer je de vacature nog voor je kan krijgen is het handig om deze nog goed door te lezen. In de vacature staat namelijk precies wat de functie-eisen zijn van de functie waar jij op hebt gesolliciteerd. Leer bijvoorbeeld de gevraagde competenties uit je hoofd en zoek relevante voorbeelden uit je eigen eerdere ervaringen. Op dit gebied gaan zij zeker vragen stellen, weet daarom goed wat je te wachten gaat staan.

 

Kies de juiste kleding

Of je nu op gesprek gaat bij een heel formeel bedrijf of juiste bij een hippe startup: een verzorgde uitstraling is zeer belangrijk bij iedere organisatie. Zorg er daarom voor dat jij goed verzorgd uiterlijk hebt en een goede eerste indruk achterlaat!

Voorbereid het gesprek in

Wanneer jij deze tips meeneemt ga jij met zekerheid goed voorbereid het gesprek in. Ook is het zo dat wanneer jij voorbereid op pad gaat je een stuk zelfverzekerder over komt op de werkgever. Het implementeren van deze tips is dus een handige zet om een knallend eerste gesprek te hebben!