Opstellen van je cv - Zoo werkt 't

Opstellen van je cv

Hoe zorg je ervoor dat jouw CV opvalt?

Geplaatst op

Een sollicitatie begint met het schrijven van een curriculum vitae. Het opstellen van je cv kan soms best een lastige klus zijn. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor het schrijven van een cv  op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd welke tips dit zijn? Lees hieronder snel verder.

Curriculum vitae

Een curriculum vitae is een samenvatting van je professionele leven. Je cv bestaat enkel en alleen uit feiten. Aan de hand van je cv kan een werkgever snel inzien of je qua werkervaring en persoonlijkheid bij het bedrijf past. Tegenwoordig ontvangen sommige werkgevers honderden sollicitaties per maand, hierdoor is het belangrijk dat jouw cv opvalt tussen de vele anderen. Maar hoe zorg jij er nou voor dat jouw cv opvalt en overzichtelijk is? Hieronder hebben wij een aantal tips voor het schrijven van je curriculum vitae. Wanneer je deze tips toepast zal jouw cv meer opvallen.

 

1.      Zorg voor overzicht

Zorg dat je handig gebruik maakt van herkenbare tussenkopjes. Op deze manier zorg je voor een duidelijk indeling en weet de lezer op welk punt hij of zij is aangekomen. Daarnaast is het belangrijk om de functietitels dikgedrukt te maken.

 

2.      Maak je cv opvallend

Maak gebruik van een mooi lay-out. Op deze manier valt jouw cv gelijk al op tussen de vele standaard curriculum vitae ’s. Zorg ervoor dat je er niet in overdrijft, het moet wel een zakelijk document blijven.

 

3.      Houd het kort, maar krachtig

Maak je cv niet langer dan nodig is. De meeste cv’s zijn 1 á 2 pagina’s lang. Wel heeft de lengte van je cv te maken met jou carrière. Hoe langer deze is hoe meer je moet verwerken in je cv.

 

4.      Zet het belangrijkste bovenaan

Zet je werkervaring in a-chronologische volgorde. Dit houdt in dat je jouw meest recente werkgever bovenaan zet en je op deze manier omlaag werkt. Gebruik niet al teveel ruimte voor persoonlijke informatie, zo houd je meer plek over voor belangrijkere informatie.

 

5.      Maak een profielschets

Op de eerste pagina van je cv heb je ruimte om je sterke kanten te omschrijven. Maak hier gebruik van door jouw sterke punten uit te lichten die goed aansluiten bij de vacature en zorg ervoor dat je het opschrijft in je eigen woorden.

Meer tips

Kom jij er nog niet helemaal uit bij het opstellen van je cv? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kijk samen naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op