Kledingtips sollicitatiegesprek - Zoo werkt 't

Kledingtips sollicitatiegesprek

Geplaatst op

Je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek. Welke kleding moet je aan naar dit gesprek? Een eerste indruk maken is enorm belangrijk voor de rest van het gesprek. Het is daarom van belang dat je goed gekleed op pad gaat. Ook zorgt dit ervoor dat jij met meer zelfvertrouwen het gesprek in gaat, daarmee vergroot je dan weer de kans op het krijgen van die leuke baan. Ben je nog niet helemaal overtuig over wat je aan moet trekken naar het sollicitatiegesprek? Lees dan hieronder meer over ons kledingadvies voor je gesprek.

Wat trek je aan naar je sollicitatiegesprek?

 

Om te weten wat je aan moet doen naar het gesprek, moet je weten wat voor stijl past bij de werkgever. Het is hierom slim om van te voren de website van het bedrijf te bezoeken. Hierop kun jij een goede indruk krijgen over de stijl van het bedrijf. Dit geeft jou een goed beeld van de kledingstijl die je toe kunt passen bij het sollicitatiegesprek.

Algemene kledingtips voor je sollicitatiegesprek

 

Tijdens het gesprek is het slim om je net iets netter te kleden dan de werknemers van het bedrijf waar je solliciteert. Op deze manier laat je zien dat jij je goed kunt presenteren en dat je representatief kunt zijn voor het bedrijf waar jij op gesprek komt. Lees hieronder een paar algemene kledingtips:

 

  • Zorg voor schone en onbeschadigde kleding.
  • Wanneer je een huisdier hebt is het verstandig om even met een kledingborstel ervoor te zorgen dat je geen haren en stof aan je kleding hebt hangen.
  • Zorg voor een verzorgd uiterlijk, doe een lekker geurtje op en zorg dat je fris ruikt. Ook is het belangrijk dat je schoon haar hebt en schone nagels.
  • Kies voor goed ademende kleding. Op deze manier voorkom je zweetplekken en blijf je fris ruiken.
  • Draag geen hoofddeksel, tenzij om religieuze redenen.

 

Ook is het belangrijk dat de kleding die je draagt comfortabel zit en goed past. Neem je CV en een schrijfblok mee om eventuele aantekeningen te doen. Deze kun je meenemen in een nette tas of mop. Wanneer je er goed verzorgd uit ziet merk je dat je een goede eerste indruk achterlaat.

Kledingadvies online sollicitatiegesprek

 

Is jou sollicitatiegesprek online? Besteed dan minstens net zoveel aandacht voor dit gesprek als bij een gewoon gesprek. Je denkt misschien dat je kleding hier minder belangrijk is maar niets is minder waar. Ook tijdens een online gesprek wordt er gekeken of je er verzorgd en representatief bij zit.

Meer tips voor je sollicitatiegesprek

 

Wanneer je deze tips meeneemt naar je sollicitatiegesprek merk je dat je zelfverzekerder op pad gaat.