Avitec

Avitec bestaat uit: Avitec advies & techniek, Avitec infra & milieu, Avitec service, Avitec bouw en Avitec rioolservice. Daarnaast hebben wij zusterondernemingen B&M groenvoorziening, Milieu+ en Green-Invest Drenthe.

Het bedrijf in het kort:
Onder onze naam Avitec hebben wij diverse divisies ondergebracht die vanaf de voorbereiding van een project tot en met het beheer en onderhoud de hele cyclus kunnen verzorgen. Vanuit Avitec advies & techniek verzorgen wij het ontwerpgedeelte, stellen wij plannen op, vragen vergunningen aan en verzorgen wij uiteindelijk de opleverdossiers van ieder project. Binnen Avitec infra & milieu voeren wij de projecten uit met onze ervaren medewerkers in samenwerking met onze opdrachtgevers. De reststoffen die binnen deze infraprojecten vrijkomen worden door ons recyclingbedrijf Milieu+ verwerkt tot nieuwe bouwstoffen voor onze civiele sector. Hiermee leggen wij de basis voor het circulair werken.

Met B&M groenvoorziening voeren wij het uiteindelijke beheer en onderhoud uit met de inzet van WSW medewerkers. Daarnaast biedt B&M groenvoorziening mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans om middels stageplaatsen en werk-leertrajecten terug te keren in het arbeidsproces.

Sociaal ondernemen:
Maatschappelijk betrokken ondernemen is iets dat wij oprecht omarmen. Betrokken zijn richting onze eigen medewerkers, maar ook richting de opdrachtgevers en hun achterban. Zo werken we volgens de richtlijnen van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Onlangs hebben wij wederom Trede 3 op de PSO ladder behaald. Ook zijn wij al vele jaren het erkend leerbedrijf voor jonge vakmensen. Wij geloven sterk in jong talent en we bieden graag een podium om dat talent te ontwikkelen.

Duurzaamheid:
Onze duurzaamheidsdoelstellingen verwezenlijken wij o.a. met ons zusterbedrijf Green-Invest Drenthe. Met dit bedrijf ontwikkelen wij op dit moment een zonnepark in Nieuw Buinen ter grootte van 40 hectare met een opgesteld vermogen van 50MW.

Ook het werken aan meer duurzame infrastructurele projecten is in een stroomversnelling gekomen. Zo is onlangs een project gestart in de binnenstad van Groningen die door Avitec infra & milieu volledig emissievrij wordt uitgevoerd. Avitec is CO2 prestatieladder gecertificeerd volgens trede 5.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram